BlackBerry OS 6.0

28.04.2010 11:40

 

Nový Blackberry OS 6.0 je určen především pro dotyková zařízení.

 

 BlackBerry a představuje povedený mix vlastností, které si žádají uživatelé se zachováním funkčnosti typických ostružinových řešení. RIM do budoucna slibuje také update pro smartphony s nedotykovým displejem a hardwarovou (převážně QWERTY) klávesnicí, kterými se proslavil a má jich na trhu většinu. Kdy přesně to však bude, není snadné odhadnout, protože ještě dvě včera oznámené novinky byly nahlášeny stále se systémem 5.0.

 

 

 

 

 

 

Jak je vidět, nový systém má o něco hezčí grafiku hlavního displeje, prohlížeče i hudebního

 

 

 

 

 

přehrávače. Pohotovostní displej se může rozkládat na šesti obrazovkách se zástupci programů

 

 

. Nový prohlížeč obsahuje záložky i ikonu pro oblíbené weby, měl by podporovat pohodlné zoomování prsty, to se bude týkat i prohlížení fotografií 

 

 

. V přehrávači si uživatelé prohlédnou obal alba. Další novinka představuje vyskakovací okno
 
 s až devíti možnostmi - úkony, které půjde provést třeba s fotkou, videem, zprávou apod. Inspirace u iPhonu se rozhodně nezapřela. Nové prostředí BlackBerry se také více než předtím zaměří na sociální sítě.

 

 

 

 

RIM patří mezi společnosti s takzvaným klidným marketingem, nepotrpí si na okázalé prezentace svých úspěchů, a proto ani představení nového systému nebyla žádná velkolepá show. BlackBerry raději nechá za sebe hovořit své produkty. V nich by se měl nový BlackBerry OS 6.0 objevit v průběhu třetího čtvrtletí tohoto roku. Šestá verze se očekává ve všech nadcházejících dotykových přístrojích, update by měl být možný i z některých starších zařízení (např. BlackBerry Storm 2). Přesný seznam kompatibilních telefonů pro upgrade společnost zatím nedala k dispozici.

Protože obrázky řeknou víc než slova, podívejte se nyní na ukázku nového BlackBerry OS 6.0 v následujícím videu:

 

 

 

 Zdroj informací mobilmania

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.